Fotodex.ro

High-key

ALT: High key

  1. Tehnică de editare în care umbrele slabe (zona mijlocie) sunt atenuate pentru a da impresia de luminozitate, spațiu și o stare emoțională plăcută.
  2. Tehnică de iluminare, în fotografie și videografie, în care zonele de umbră sunt reduse, obținându-se o majoritate a suprafețelor luminate (albe). Un element estetic specific acestei tehnici este contrastul, de asemenea, redus.

[Nota editorului]Această tehnică funcționa inițial (anii ‘50-’60) cu iluminare din 3 puncte, rezultând o iluminare uniformă cu minim de modelare. Actualmente, un efect similar se obține prin folosirea sistemelor de difuzie a luminii (ex.: softbox).

high-key

light brilliantly illuminates a set; Low-Key light provides dim lighting, usually with heavy, dark shadows.

pennstateintegrativeartsdepartment
high-key

Photo whose highlights show most important details.

Canon glossary
high-key

Tehnica fotografica in care majoritatea suprafetelor au tonuri albe sau gri deschis si cu suprafete foarte reduse de negru. Pe histograma, exista pixeli de la negru absolut pana la alb pur dar marea majoritate se aglomereaza in partea dreapta (a luminilor).

Foto Magazine
high-key

tehnica fotografica in care majoritatea suprafetelor au tonuri albe sau gri deschis cu suprafete foarte reduse de negru. Pe histograma, exista pixeli de la negru absolut pana la alb pur dar marea majoritate se grupeaza in partea stânga.

F64.ro