Fotodex.ro

Revelator

EN: Developer

  1. Substanță folosită pentru revelarea imaginii latente, făcând trecerea de la halogenură de argint la argint metalic negru. Este prima baie în orice proces de developare (baie de reducție).
  2. Pudră sau lichid concentrat care, prin diluare, devine baie de revelator.

[Nota editorului]Desi este prima baie din procesul de developare a filmului/hârtiei, unii utilizatori aplica si o pre-baie de înmuiere a filmului (de regulă, câteva minute de baie în apă), pentru a asigura o developare mai uniformă.

developer

A solution for developing a film or photographic paper - i.e. for turning an exposed film s or paper s latent image into an image that can be seen.

Photo Tips
developer

A solution used to turn the latent image into a visible image on exposed films or photographic papers.

kodakglosarry1999
developer

A solution used to turn the latent image into a visible image on exposed films.

kodakcine
developer

A solution used tomake visible the image produced by allowing light to fall on the light-sensitivematerial. The basic constituent is a developing agent which reduces the light-strucksilver halide to metallic silver. Colour developers include chemicals which producecoloured dyes coincidentally with reduction of the silver halides.

mirglossary
developer

The chemical that removes the first layer of emulsion from film or photographic paper and allows the image to be seen.

guidtofilmphotography
revelator

Solutie apoasa complexa reducatoare care determina transformarea granulelor de halogenura de argint in argint metalic negru.

F64.ro
revelator

Solutie apoasa complexa reducatoare care determina transformarea granulelor de halogenura de argint in argint metalic negru.

Foto Magazine